SPINACINO DI VITELLO AI CARCIOFI
INGREDIENTI:
800 g spinacino di vitello
200 g polpa di maiale
100 g prosciutto cotto
2 carciofi
1 uovo
1 cucchiaio Grana Padano grattugiato
olio
burro
brodo di carne
1 cucchiaino di farina senza glutine
sale
pepe
Praticare una profonda tasca nello spinacino (o farselo preparare dal macellaio).
Mescolare la polpa di maiale con il prosciutto cotto tritati, i carciofi a fettine stufati in poco olio, l'uovo, il Grana, sale e pepe.
farcite la carne con il composto.
cucite l'apertura con un refe da cucina, rosolate lo spinacino in una teglia a bordi alti con poco olio e burro, salatelo, pepatelo e passatelo in forno a 170°C per circa 1 ora e 1/2, bagnandolo ogni tanto con un mestolino di brodo e girandolo spesso.
Lasciatelo intiepidire prima di tagliarlo.
Fate addensare il sughetto con una noce di burro morbido amalgamata con 1 cucchiaino di farina.
Servite con un contorno a piacere...io ho scelto i "pomodorini al chiar di luna".
ENGLISH VERSION:
VEAL POCKET STUFFED WITH ARTICHOK
ENGLISH VERSION:
VEAL POCKET STUFFED WITH ARTICHOK
INGREDIENTS:
800 g veal pocket
200 g lean pork
100 g cooked ham
2 artichokes
1 egg
1 tablespoon grated Grana Padano
oil
butter
broth
1 teaspoon gluten-free flour
salt
pepper
Cooke artichokes with a little oil.
Mix the pork meat with chopped ham, sliced artichokes, egg, Grana Padano, salt and pepper.
Mix the pork meat with chopped ham, sliced artichokes, egg, Grana Padano, salt and pepper.
Put the mixture in the pocket.
Close the opening with a kitchen string, cook the meat in a pan with a little oil and butter, add salt, pepper and put it in the oven at 170°C for about 1 hour and a half, basting occasionally with a ladle of broth and turning often.
Let cool before slicing.
Thicken the sauce with a knob of soft butter mixed with 1 teaspoon of flour.
Serve with a side dish ... I chose "moonblush tomatoes".
Close the opening with a kitchen string, cook the meat in a pan with a little oil and butter, add salt, pepper and put it in the oven at 170°C for about 1 hour and a half, basting occasionally with a ladle of broth and turning often.
Let cool before slicing.
Thicken the sauce with a knob of soft butter mixed with 1 teaspoon of flour.
Serve with a side dish ... I chose "moonblush tomatoes".
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