Eccomi qui dopo una lunga vacanza (che vi racconterò presto) e diverse ricette da pubblicare.
Ahimè, il tempo è sempre tiranno... sono tornata da più di una settimana e ancora non ho dedicato un po' di tempo al mio blogghino.
Oggi si ricomincia con una ricetta facile facile, veloce veloce, buona buona.
L'idea l'ho presa dal bellissimo libro Marie Claire - fresh + fast. Considerando che io non amo la coppia prosciutto&melone, questa è un'ottima alternativa!
INSALATA DI PROSCIUTTO CRUDO E PAPAYA
INGREDIENTI per 4 persone:
il succo di 1 arancia
1 cucchiaino di aceto di vino rosso
3 cucchiai di olio extravergine d'oliva
2 papaya rosse piccole
2 hg prosciutto crudo tagliato sottile
15 foglioline di basilico
pepe nero
Mettere succo d'arancia, aceto e olio in una piccola ciotola e mescolare per ottenere una salsina.
tagliare ogni papaya in quarti, rimuovere i semi e la buccia.
Tagliare la polpa a spicchi, sistemarli sul piatto da portata, irrorarli con la salsina preparata precedentemente e insaporire con pepe nero appena macinato.
Distribuire il prosciutto sopra alla papaya condita e cospargere con le foglie di basilico.
ENGLISH VERSION:
Here I am after a long vacation (I will tell you soon about it) and several recipes to be published.
I'm back for more than a week and I still have not spent a bit 'of time to my blog, sigh!
Today I want to share an easy recipe easy, fast and very good.
I found it in the wonderful book Marie Claire - fresh + fast. Considering that I do not love the couple ham & melon, this is a great alternative!
PROSCIUTTO CRUDO AND PAPAYA SALAD
I'm back for more than a week and I still have not spent a bit 'of time to my blog, sigh!
Today I want to share an easy recipe easy, fast and very good.
I found it in the wonderful book Marie Claire - fresh + fast. Considering that I do not love the couple ham & melon, this is a great alternative!
PROSCIUTTO CRUDO AND PAPAYA SALAD
Ingredients for 4:
the juice of 1 orange
1 teaspoon red wine vinegar
3 tablespoons extra virgin olive oil
2 small red papaya
2 hg prosciutto crudo, thinly sliced
15 basil leaves
black pepper
Put orange juice, vinegar and oil in a small bowl and mix to obtain a sauce.
Cut each papaya into quarters, remove the seeds and peel.
Cut the flesh into slices, arrange on a platter, drizzle with the sauce previously prepared and season with freshly ground black pepper.
Spread prosciutto crudo over papaya and sprinkle with basil leaves.
the juice of 1 orange
1 teaspoon red wine vinegar
3 tablespoons extra virgin olive oil
2 small red papaya
2 hg prosciutto crudo, thinly sliced
15 basil leaves
black pepper
Put orange juice, vinegar and oil in a small bowl and mix to obtain a sauce.
Cut each papaya into quarters, remove the seeds and peel.
Cut the flesh into slices, arrange on a platter, drizzle with the sauce previously prepared and season with freshly ground black pepper.
Spread prosciutto crudo over papaya and sprinkle with basil leaves.
Nessun commento:
Posta un commento